Hur Gröna Lund och Parks and Resorts skulle kunna bli mer miljövänliga

Två av mina förslag för att Parks and Resorts i allmänhet och Gröna Lund i synnerhet ska bli mer miljövänligt:

Ekologiskt te och kaffe i alla serveringar:

Ett litet, viktigt och enkelt steg mot en mer miljövänlig organisation skulle vara att endast servera ekologiskt te och kaffe i hela koncernen på alla restauranger och caféer.

Jag har lagt märke till att det te som serveras i Green Room är enbart Rainforest Alliance-certifierat. Det är inte en trovärdig certifiering då dess betydelse har urholkats i och med ekonomiska intressen. Detta säger Naturskyddsföreningen om Rainforest Alliance:

”Vi är mycket skeptiska till Rainforest Alliance. De tillåter till exempel mycket stora mängder kemiska bekämpningsmedel i de märkta bananodlingarna.
Vi räknar det inte som en miljömärkning, för att få kallas det måste man ha långtgående och relevanta miljökrav.
Märket står för ”städad” konventionell odling, bättre än ingen märkning alls, men ack så förvirrande för konsumenter som tror att det är ekologiskt.
Vilket det långt ifrån är!

Maria Palm Handläggare, Bra Miljöval”

Istället finns det nu en stor mängd olika ekologiska teer och kaffesorter som är Bra Miljöval-märkta, Krav-märkta och så vidare. Mitt förslag är att vi byter ut allt kaffe och te och sedan gör en reklamkampanj utifrån bytet där vi hänvisar till att vi bryr oss om våra gästers bästa. En vinst både för miljön och organisationen.”

Solpaneler på lediga takutrymmen:

Jag tror det är viktigt att öka den förnyelsebara energikällorna på Gröna Lund i synnerhet och Parks and Resorts i allmänhet. Genom att sätta upp solpaneler på taken visar man inte bara att man är en organisation som bryr sig om miljön, det är också en positiv vinst att vi är som mest aktiva på sommarhalvåret då solinstrålningen är som störst.

Det är också synligt utåt med solpaneler vilket skulle kunna bidra till att skapa goodwill och att visa på att vi tar vårt ansvar för en grönare framtid med ”bevarande” som en ledstjärna. Bevarande behöver inte bara röra sig om arter utan också vår natur och dess resurser.

Takförslag: Kaskads veranda mot vattnet och taket över Radiobilarna. Där är det både riktat mot solen och vattnet, en stor tillgång för Gröna Lunds profilbild.”

IMG_7283

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s