David & Fofo – en recension

David & FofoEmil Jensen regisserar.

David Eriksson och Fouzia Rakez gör oss mållösa.

En kväll på Södra teatern och föreställningen David & Fofo ger mig det bästa från Cirkus Cirkörs Wear it like a crown. Ping pong-trick, trapetsnummer och en fantastisk berättelse om två artisters kärlekshistoria. Till varandra och till konsten.

Många av tricken känns igen om man som jag är bekant med deras senare verk men det gör inget när de sammanfogas till en ny helhet. Skickligt tillsammans med musik av Sara Rumar and Henrik Ekberg och en fin scenuppbyggnad med vita resväckor (en metafor för allt resande ett liv som artist medför?) och en talande krukväxt med glasögon. Fin berättarröst av Emil Jensen, lagom mycket men ändå talande för att man ska lättare förstå David och Fofos historia.

Vid ett tillfälle tror jag de bryter, följt av en fin iscensättning av smärta med Fofo och ett vitt tyg. David spelar pajas som vanligt och får oss att klappa nästan onödigt mycket för charmiga trick med en träsked, ballong och ett vinglas.

En del kanske skulle påstå att de inte tillför något nytt till nycirkusen vad gäller trick eller teknik, men jag gillar konceptet att bara ta det man redan kan och sätta ihop det till något nytt. Fint är det. Jag tror också det hjälper till att ytterligare slå hål på myten om att cirkus måste innehålla djur, som det traditionellt sett har gjort. Skulle vara skönt att slippa höra kommentaren: är det elefanter med? när man nästa gång säger att man gillar cirkus.

Naturligtvis går det att läsa mer på deras hemsida:

http://www.davidandfofo.com/?page_id=4

http://emiljensen.se/

(Och ja, jag såg den två gånger…) Håll utkik på deras hemsida när de kommer tillbaka. Har hört rykten om en turné 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s