Dagar fyllda av tentaplugg

På onsdag har jag min första tenta, det handlar om Medier i tid och rum och är min salstenta nr 2 under hela min akademiska karriär så här långt. Den första skrev jag i en kurs om ledarskap och var inte jättesvår. Men nu känner jag mig ute på djupt vatten även om jag gillar både historia och medier. Det är så mycket att ta in! Saknar dessutom studietekniken för att kunna plugga effektivt då jag mer är van vid PBL (problembaserat lärande) där man sitter i grupp, kan bolla idéer med varandra och låta vissa delar gro och ta tid på sig innan man slutligen lämnar in en färdig rapport.

Som tur är har jag mina klasskompisar som är i ungefär samma sits och då kan man plugga tillsammans. Idag har vi suttit i Studentpalatset och ska göra samma sak i morgon. Det är faktiskt bra mycket bättre än att sitta hemma med alla saker som kan distrahera en (internet till exempel!). Men jag tycker mig också märka en lite annan studie- och cafékultur här i storstaden. Det är liksom vanligare att man sätter sig på lite olika platser runt omkring i stan. Eller så beror det bara på att vi i Norrköping hade ett oerhört bra lokalsystem med gott om studieplatser och att vi trots allt skrev mer grupparbeten och inte tentor…

I alla fall så är våra kursböcker ett stort problem. Man tycker att ämnet är fascinerande men själva layouten på böckerna inbjuder knappast till läslust. Men när jag nu suttit med böckerna så är texten väldigt informativ och pedagogiskt upplagd. Det är lite skillnad från Miljövetarprogrammets tid då vi uppmanades att hitta egna källor och framför allt att leta upp så många vetenskapliga, peer-reviewed, artiklar som möjligt. Här är det i stället någon som har funderat ut bästa sättet att presentera en kurs på från början till slut, i en och samma bok. Detta studiesätt känns både avslappnande men lite avigt för mig. Däremot hyser jag inga tvivel om att det kommer gå bra på tentan.

Tänk i alla fall att det finns så stora skillnader på upplägg, trots att man studerar på universitetsnivå. Kul är det i alla fall och jag trivs varje dag jag är på JMK!

2 reaktioner på ”Dagar fyllda av tentaplugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s