Om att flytta

Jag har sedan jag fyllde arton flyttat runt en hel del. Kanske inte lika mycket som många andra, men ändå. För mig som är en väldigt hemkär och bekväm person så har det blivit en del. Från studenten tills nu har jag alltså bott i Norrköping på 3 ställen, sen till Linköping, Uppsala, Linköping, Örebro, Linköping, Stockholm, Linköping och nu Stockholm igen (två ställen i alla fall den första månaden!). Jag har funderat mycket över det där med möbler och ”egna grejer” och annat som kan behövas för att det ska kännas hemtrevligt. Dessutom är det knappast särskilt bra att åka fram och tillbaka med bil och släp en himla massa gånger.

Förutom att jag är trött på att bära packning och flyttlådor börjar jag drömma om något eget, från grunden. Som man kan välja färg på väggar, hänga upp saker, äntligen få ordning på min stora boksamling (som det ofta svärs över…) och känna att det är trygghet. Naturligtvis vill jag ju gärna hitta en någorlunda central lägenhet i Stockholm men mina drömmar drar även i väg med mig till landet. En liten gullig sommarstuga någonstans. För då tänker jag att jag kan åka dit ut och pyssla med mitt, odla, skapa, hänga, vila och umgås med goda vänner. Men också att man då får ett andningshål och kan tänka sig att bo inneboende, eller i kollektiv eller med kompisar och inte flytta runt på alla grejer hela tiden! I kväll till exempel har jag släpat tre väskor och tre kassar till mitt nya ställe, inneboende i Järfälla. Det är ändå mest kläder och skolböcker men mycket grejer blev det i alla fall.

Ja, en sommarstuga får det nog bli snart. Sen kan ni gärna hojta om ni har något boendetips i Stockholm. Jag är öppen för allt!

flyttpackning

Flyttpackning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s