Studiebesök på One Planet PR

I min första delkurs Medier i tid och rum ingick det att man skulle skriva ett projektarbete om ett produktionsbolag eller en PR-byrå samt göra ett studiebesök. I och med mitt intresse för miljö och kommunikation tog jag kontakt med One Planet PR, en miljö- och hållbarhetsinriktad PR-byrå som ägs och drivs av Siri Maassen och Anna Havula. Två himla trevliga och tillmötesgående kvinnor som var jätteengagerade i både PR och miljö. Vi kom dit tre stycken förvirrade studenter med en mängd frågor om både vad public relations egentligen innebär och hur de jobbade men även lagar och regler och en massa annat.

Även om jag har jobbat inom kommunikationsbranschen tidigare var det jättespännande att få komma och höra mer om deras företag. Alla utbildningar borde ha mer kontakt med arbetslivet om det så är studiebesök eller praktik. Det är guld värt att känna att det man lär sig i skolbänken är tillämpbart även utanför skolans skyddande miljö. Och jag känner mig definitivt sugen på att jobba mer med PR i framtiden.

Stort tack till Anna och Siri! Hoppas vi ses snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s