Nycirkus! Jonglering! Och flera personer jag imponeras av

IMG_1359När jag inte snöar in på miljö, medier och kommunikation har jag fått upp ögonen för det häpnadsväckande i jonglering. Jag har en underbart duktig vän i Emil som dels jonglerar nått så fantastiskt och dels skickar mig så många videor jag vill ha. Det är så härligt att upptäcka en helt annan värld i sin egen där man faktiskt inte alls har någon koll. Sådan är jongleringsvärlden, speciellt i Stockholm. Vi har Cirkus Cirkör, Dans och Cirkushögskolan och Cirkus Cirkörs gymnasium i Botkyrka, bland annat.

För mig började intresset med medeltidsmarknader, sedan köpte jag egna bollar och käglor och höll till och med i jonglering som min alldeles egna idrottslektion i högstadiet. Därefter var det dags att gå sommarkurser med Cirkus Cirkör på Folkets park i Linköping. Jag har nu gått tre år och tycker det är jättekul!

Min syster har i princip samtidigt med mig tagit steget in i denna värld och går nu andra året på Cirkus Cirkörs gymnasium i Botkyrka. Hon har bara tagit ett lite större kliv och vill utöva det också, inte bara häpnas över hur mycket vackert det finns (även om jag fuskar rätt så mycket i mitt eget utövande…). Det finns inte ord för hur stolt jag är över henne och hur kul det är att se henne trivas så bra med detta intresse.

Dessutom är jonglering en väldigt tacksam sak att följa i sociala medier. De flesta jonglörer är mycket medvetna om att de måste synas för att finnas och därför finns det en mängd videos på youtube exempelvis. Jag tänkte visa er fyra av mina favoriter. Först ut, Emil Dahl!

Jag träffade honom i somras på cirkusveckan i Linköping, sen har han tagit sig enorm tid till att utbilda mig och väcka mitt intresse för jonglering via mängder av videos från youtube. Men det som först fångade mig var hans stil, cool helt enkelt! Plus att han är en riktigt bra vän också.

Sedan kommer David Eriksson. Honom upptäckte jag först när jag gick på den eminenta föreställningen Wear it like a crown. Tillsammans med Fofo Rakez gör de ett fantastiskt nummer med jonglering, pingpong-bollar och trapets bland annat. Breath-taking och väldigt vackert.

Och så ett klipp med bara David:

Och till sist Tony Pezzo, Patrik Elmnert och Wes Peden. Nyligen släppte de en video som heter Water on Mars. Man kan köpa och ladda ner hela videon men enbart trailern är jättebra. Det är liksom lite svårt att ta in hur bra de är!

Helst skulle jag vilja visa er så himla många fler videor men det skulle bli ett jättelångt inlägg. Istället får ni hålla till godo med dessa fyra och fråga om ni vill se mer fantastisk jonglering! Eller boka dem helt enkelt :)

9 reaktioner på ”Nycirkus! Jonglering! Och flera personer jag imponeras av

   • Jo, det är ju det. :)
    Och du, det blev visst dubbelkommenterat här. Sorry. Såg inte att min kommentar kommit in, blev bortkastad till inloggningssidan och hamnade vilse.

    Otroligt häftigt när jonglering når den här nivån. Får vi snart se en video på dig med några bollar i luften?

 1. Hej! Jag hittade din blogg via ”sommarkurser, jonglering och stockholm”. Och tyckte att det var ett roligt sammanträffande att du skriver att din blogg handlar om miljö och lite av varje, då miljö är vad jag själv är engagerad i, men så har jag det här outforskade cirkusintresset kvar sedan barn med.. Jag har just plockat upp jonglerings bollarna efter några år och har blivit så galet peppad! Undrar om du har fler tips på bra videoklipp, föreställningar och annat cirkus skoj som händer här i Stockholm? Vänliga hälsningar, Joana

  • Hej! Vad kul att höra! Jag är själv ett stort fan av Cirkus Cirkör och kan tipsa om deras kurser som finns för vuxna. På torsdag ska jag gå på David och Fofos föreställning på Södra teaterna och om du söker på Wes and Patrik på youtube hittar du massor av fantastiska jongleringsvideos! Mvh, Katarina

   • Föreställningen verkar lovande, blev lite besviken när jag såg att jag helt missat ”wear it like a crown”, men nu har jag något att se fram emot! och regi av Emil Jensen låter spännande. Jag ska boka biljett redan imorgon :) Tack för tipsen och fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s