Bisonblogg, Arkland och Agaton – bloggar att läsa i och med #blogg100

På sistone har jag börjat följa flera nya bloggar till följd av ett uppsving i den svenska bloggosfären. Från att ha följ extremt många miljöbloggar har min läslista svängt till media och internetbloggar istället. Förutom Supermiljöbloggen där jag skriver själv känns det som om den svenska miljöbloggosfären har dött av lite, eller så är det jag som har tappat bort de mest inspirerande bloggarna. Så istället har jag ersatt det med annat läsande i form av dessa tre herrar till exempel:

Bisonblogg

Fredrik Wass har tidigare varit väldigt okänd för mig förutom när hans twitter @bisonblogg har dykt upp i mitt flöde, re-tweetat av någon annan. Nu har nog de flesta bloggare som hänger på twitter fått upp ögonen för ”Mr #blogg100” och jag antar att både hans twitterföljare och hans bloggläsare har ökat i antal. Bra initiativ och mycket intressanta blogginlägg!

Arkland

Arkeologi och wikipedia. Två ord för att beskriva Lars Lundqvist och hans blogg. Även här är det en fråga om att upptäcka först på twitter @arkland_swe för att sedan gå över till hans blogg (fast egentligen började jag redan kika på hans bildbloggande för många år sedan, innan jag själv ens hade blogg eller nått annat). Kombinationen av just arkeologi (min far är arkeolog, de är även kollegor och där kommer mitt historieintresse ifrån) och hur man synliggör det är väldigt intressant då jag liksom har en fot både i utgrävningarna och på internet. Och med tanke på de otaliga skämten JAG får höra om Indiana Jones tycker jag Lars gör ett välbehövligt jobb.

Fyra nyanser

Eller @agaton som jag titt som tätt håller på att kalla Anton Johansson för (jag har än så länge lyckats hålla tungan i styr…). Vad kan man säga? Jämnårig Linköpingsbo som började som en obskyr semikändis i mina kretsar för att sedan leda till twitter-följning, facebook-friendande och nu senast fikakompis. Han är fenomenal på att skriva om och starta företag. Om man läste hans blogg tidigare fick man alltid nyaste nytt om vad som hände på internet och i de sociala medierna, nu får man även intressanta inblickar i start-ups och hörlurar (jag äger redan två par från hans Headler!).

Så även om mitt bloggläsande har vidgat sig från det allra smalaste nördigaste om miljö till större intresseområden så saknar jag ändå de små initierade miljöbloggarna. Fast å andra sidan, vad ska man med andra bloggar till när man har Supermiljöbloggen? ;) Jag är samtidigt väldigt glad över att jag har hittat tillbaka till flera bloggar jag följde förut och mer sporadiskt. De flesta verkar ju blogga oftare nu…

IMG_0418@agaton i föreläsartagen

En reaktion på ”Bisonblogg, Arkland och Agaton – bloggar att läsa i och med #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s