Gången jag hyrde bilpools-bil hos Sunfleet

sunfleetJag har visserligen körkort men inga planer på att skaffa egen bil. Dels är det ju dyrt, förkastligt för miljön och dels har jag helt enkelt inte plats för en egenägd bil i mitt liv just nu. Därför passade jag på att gå med i en bilpool, Sunfleet. Valet föll på Sunfleet eftersom de har ett starkt miljötänk i sin verksamhet, inte bara för att det är bättre med bilpooler än om alla äger en egen, men också för att de har stort utbud av bilar som går på alternativt bränsle. Så en gång i höstas när jag hade en massa ärenden och saker att frakta passade jag på att pröva.

Först blir man medlem, sen får man hem ett kort och så laddar man hem Sunfleet-appen. Bokar en bil och hämtar ut den. Ungefär så. Allt man behöver veta finns på deras hemsida här. Det var väldigt enkelt, det enda jag inte fattade var hur jag skulle få upp garagedörren till det offentliga garage där jag skulle hämta bilen. Jag bestämde mig för en Volvo C30 flexifuel. Bra att kunna välja storlek efter hur många man är/hur mycket man ska lasta.

Allt sammantaget var det väldigt smidigt att använda sig av bilpool. Definitivt något jag kommer göra så fort jag behöver en bil. Och därmed skjuter jag mitt eget eventuella bilköp på framtiden. Bra både för min plånbok och miljön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s