Internet och miljöengagemang

Jag har för första gången sen jag skaffade en blogg haft extremt lite att dels blogga om och dels lust till att skriva. Det finns säkert många orsaker till detta, bland annat nytt jobb och förändrade fritidsvanor. Men en stor bidragande faktor har varit att min dator och trotjänare sen jag gick på gymnasiet började uppnå pensionsålder och bete sig lite oberäkneligt. Risken att den stängde ner sig själv mitt i arbetet eller det faktum att programmen började bete sig märkligt gjorde att min lust att sätta mig framför datorn blev allt mindre. Sedan satt jag ju alltid vid datorn i jobbet.

Men att köpa en ny dator är ett stort beslut och det är mycket att tänka på. Förutom sådana självklara saker som prestanda och design finns det en mängd miljöaspekter som följer ett datorval. Och då kändes det enklare att inte köpa en över huvudtaget.

Så för mig som grundar en stor del av mitt engagemang i miljöfrågor på att kunna vara närvarande på internet har min kära mobiltelefon knappast räckt till. Därför, nu när jag ändå ska plugga och behöver en dator, så räknar jag  nu med att vara igång igen och kunna delta i miljödebatten på sociala medier på ett mer aktivt sätt än tidigare. Egentligen är det lite typiskt, att jag som är för mindre pryl-konsumtion och är väldigt engagerad i miljörörelsen utför mina största gärningar på internet, det som kräver en hel del grejer runt omkring. Å andra sidan tror jag aldrig att miljörörelsen har varit mer levande och synlig än nu när den finns på internet.

Ta Supermiljöbloggen som ett exempel, hade vi inte haft tillgång till ett gratis bloggverktyg och gratis reklamkanaler såsom twitter och facebook hade vi nog inte uppnått en lika stor läsekrets. Tänk er själva att försöka slå igenom som en egendriven tidskrift?! Det hade tagit mycket mer tid och resurser. Istället skriver vi på en blogg samtidigt som vi sitter i olika delar av landet och får utmärkelser till höger och vänster. Ganska häftigt faktiskt. Så lite tacksamhet får jag nog ändå rikta till alla våra prylar och grejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s