Teet är alltid huvudsaken

Jag klarar mig inte utan te om dagarna. Så är det bara. Eller klarar mig, det gör jag kanske men jag föredrar att slippa. Så när man flyttar och reser och alltid är på andra platser än hemma börjar jag få ett välfyllt förråd av tesorter som antagligen befinner sig nedpackade i en låda hos föräldrarna just nu. Men det gör också att jag prövar nya teer allt som oftast. Som senast i förrgår, när jag lite desperat efter eget te gick in på en pytteliten närbutik och plockade åt mig det enda ekologiska teet som fanns på hyllorna.

Clipper Fruit Infusion Organic Wild Berry

Lite väl mycket frukt för min smak, men å andra sidan smakade det äkta frukt och inte syntetiskt som Twinings och Lipton. Helt klart gott, även om det inte slår ekologiskt jasmin-te eller det godaste som serveras på Babette’s i Linköping, Äpple och fläder. Jag kan bara hoppas att det är ekologiskt för jag har inte vågat fråga än. Tänk om man blir besviken liksom.

Och såklart, oavsett universitetsbyte så följer min trogna GreenCup med från LiU. De kan nog må bra av lite hälsosam konkurrens, de där stockholmingarna som dricker i pappersmuggar (usch och fy!) och de lär inte må dåligt av att Linköpings universitet nästlar sig in hos dem. Jag har märkt att om jag kokar te hemma på morgonen är det lagom svalt att drickas när jag sitter på tunnelbanan och blir urdrucket första delen av första föreläsningen. Perfekt!

te

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s