Medie- och kommunikationsvetenskap har väl inte med miljö att göra?

Jo, i allra största grad! Allt jag läser på min nya utbildning känner jag bara att jag vill ta tag i och göra det med en miljötvist. Min hemvist är oftast twitter, facebook och instagram där jag interagerar med andra miljökämpar. Jag läser dagstidningar, facktidningar och andra tidsskrifter för att få reda på det senaste inom miljöområdet. På fritiden är jag engagerad i en förening som ofta kommunicerar via olika medier. I höstas jobbade jag som miljöinformatör på Linköpings universitet och använde mig av olika medier för att kommunicera med folk. Egentligen har det mesta vi sysslar med i dagens Sverige med medier och olika sätt att kommunicera att göra.

Första delkursen vi läser just nu heter Medier i tid och rum. Redan första introduktionsföreläsningen kände jag bara att det är ju exakt det här jag gör hela tiden och vistas i dessa sammanhang. Riktigt spännande är det. Min förhoppning när jag är klar är att jag kommer ut som en fullfjädrad miljövetare som kan kommunicera allt som händer inom mina sfärer i medier så att det blir tillgängligt och välkänt för alla!

För på internet tror jag snart att miljörörelsen kommer dominera och därifrån sakta sippra över i gammelmedia och vår politik, därmed är steget inte långt till ett bindande klimatavtal och ett friskare jordklot.

IMG_0220Solen gryr över miljöfrågornas genomslagskraft på internet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s