Miljøkontaktpersoner från Aalborg på Linköpings universitet

I veckan har vi haft finfrämmande på jobbet då det kom 25 stycket danskar från Aalborgs universitet på studiebesök. Vi skulle umgås, byta erfarenheter och diskutera oss fram till lösningar som man ofta möter om man jobbar som miljösamordnare (som det heter på svenska). De var alla mycket trevliga och ansträngde sig nog för att prata ”ren danska” så vi skulle förstå. Å andra sidan tyckte jag att svenskarna i sin tur hade kunnat försöka prata danska lite mer. Inte för att jag inte försökte! Det var bara skjovt å snacke lidt dansk.

Vi fick dels lyssna på föreläsningar om hur respektive universitet såg ut, faktum är att vi båda är väldigt lika. Grundade 1974/1975, cirka 150 000-200 000 invånare i upptagningsområdet, lika många studenter och nästan lika många anställda. Men man märkte att både svenskarna och danskarna ansåg att vi hade kommit längre i Sverige. Bland annat var en sån där viktig beröringspunkt den svenska metoden för källsortering. På Linköpings universitet har vi källsorteringsmöbler utställda på många platser och vårt fjärrvärmesystem är väl utbyggt. De gillade också vår Green Cup (som du kan läsa om här).

På kvällen åt vi gemensam middag på Hagdahls kök. De serverade bland annat getostterrin (från Löt), hjort (från Rimforsa) och kalvdans (på mjölk från Löt). Mycket gott och trevligt! Och i och med att ljudnivån höjdes blev det svårare med danskan, fast vi hade väldigt trevligt vid mitt bordshörn i alla fall med Lise och Carina.

Nu hoppas vi bara på att vi dels får komma till Aalborg och hälsa på och dels att jag då fortfarande jobbar kvar på LiU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s