Gästinlägg på LiUs alumniblogg – om sociala medier och bloggande

Jag fick frågan om att gästblogga på Linköpings universitets alumniblogg. Det finns ett nätverk för oss alumner och i bloggen får vi ibland utrymme att blogga lite om våra liv efter studierna. Här kommer mitt inlägg:

Gästblogginlägg av Katarina Tagesson, LiU-alumn från Miljövetarprogrammet

”Hur bloggandet och sociala medier gav mig jobb”

Redan 2009 började jag blogga, ett halvår efter att jag hade börjat på Miljövetarprogrammet i Norrköping. I ungefär samma veva skaffade jag facebook. 2010 blev jag twittrare. Nu har jag instagram, smartphone, foursquare och wordpress i mobilen. Jag har bytt bloggplattform ett antal gånger och har numera ett eget domännamn, http://www.katarinasprojekt.se, och en enskild firma.

Dessutom har jag fått två jobb på grund av bloggen, inbjudningar till konferenser, medverkat i radio och TV, gästbloggat hos P3 Nyheter och Framtidskommissionens framtidsstafett. Jag är också skribent på Sveriges största ideella miljönyhetsblogg Supermiljöbloggen. Det lönar att hålla sig framme och visa att man är engagerad och kan det man vill jobba med. Jag är knappast någon rikskänd bloggare som tjänar pengar på mitt fritidsintresse, men det är gratiskanal där jag kan ge exempel på vad jag gör och nå ut till folk, rätt sorts folk.

I somras blev jag tillfrågad om jag ville jobba på Linköpings universitet. Självklart ville jag det! Efter tre år med studier i Norrköping blev det ett år i Uppsala, Stockholm, Örebro och så tillbaka till Linköping. Det tog inte mycket eftertanke innan jag tackade glatt ja. Nu fick jag ju dessutom komma till campus Valla. Som gammal Norrköpingsstudent var det kul att byta campus ett tag.

Nu sitter jag här i Origo, som anställd, och redigerar LiUs miljöhemsida http://www.liu.se/miljo, uppdaterar texter och information samt skriver nya texter. Och en mängd andra saker som behöver göras. Framför allt trivs jag väldigt bra med arbetsuppgifterna, kollegorna och ansvaret. Jag får kombinera det jag gillar allra bäst, att skriva och nå ut till folk med mitt brinnande miljöintresse. Bra kommunikation är jag nämligen övertygad om kommer att förändra miljöarbetet mest i framtiden.

En reaktion på ”Gästinlägg på LiUs alumniblogg – om sociala medier och bloggande

  1. Grattis till nya jobbet. Som LiU-alumn, miljöintresserad och bloggare tror jag att jag kommer att hitta en del intressant här i din blogg. Spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s