Jordgubbslöftet 2012-2013

Det finns nu en Facebooksida där du kan lova att inte äta jordgubbar igen förrän de växer utomhus i Sverige nästa sommar. Det är ett litet löfte, det kan vara svårt att hålla, det kan vara lätt. Men om du lovar detta så gör du en insats för miljön och för ditt eget välbefinnande. Importerade jordgubbar är inte klimatsmart och de är inte goda.

Den svenska delikatessen jordgubbar ska definitivt avnjutas när de är som godast, på sommaren och färska! Därför hoppas jag att du ställer upp på detta löfte. Jag lovar i alla fall att på heder och samvete avhålla mig från att äta jordgubbar tills nästa midsommar.

Att jag startar detta beror på att jag under sommaren har funderat mycket på globalisering, import av frukt och grönt och varför det numera är norm i samhället att det alltid ska finnas tillgång till allt, bara man har pengar.

Det går att läsa mer om mina funderingar: Jordgubbar året runt och Jordgubbar i säsong, men inte förrän nästa sommar.

Gå in på facebook-sidan och gilla så lovar du att inte äta jordgubbar förrän midsommar 2013. Om du diskuterar på twitter använd gärna hashtaggen #jordgubbslöftet. Nu gör vi det här stort, inte sant?!

2 reaktioner på ”Jordgubbslöftet 2012-2013

  1. Som barn växte jag upp bland jordgubbsfält och är därför väldigt petig med jordgubbar. Nyplockade i början av säsongen ska det vara, och givetvis närodlade. Importjordgubbar som säljs i butik och garneras på konditorivaror smakar inte alls som de ”riktiga” bären. De är en säsongsdelikatess och så ska det va! :)
    (fast ett och annat fryst bär från sommaren ska väl vara tillåtet?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s