Jordgubbar i säsong, men inte förrän nästa sommar!

Nu har den bästa jordgubbssäsongen kommit och gått och jag har i princip förätit mig på jordgubbar.Vi har ätit jordgubbskräm, jordgubbar med vaniljglass, med vispgrädde, gjort jordgubbssaft, fryst in för kommande vinter och så min favorit: naturella. Precis som de är, helst direkt från landet.

Kommer ni i håg att jag skrev om jordgubbar redan i april? Om att vissa tycker att man borde kunna få tag på jordgubbar året runt:

Man har en bild i huvudet av den perfekta jordgubben och så blir man så totalt besviken! Vinterjordgubbar som odlas utomlands, kanske friland eller i växthus, och sedan importeras (vilket medför tidig skörd och “mogning” under transporten) är och kommer aldrig vara lika gott som svenska säsongsjordgubbar.

Jag har funderat vidare på det där nu under sommaren. Varför vill vi äta vissa saker jämt? Vad är fel med att längta lite så njutningen blir ännu bättre? Just nu är jag nästan trött på jordgubbar men lär under vinterhalvåret ändra åsikt. Tills dess kan jag ju äta min personliga förädlade favorit: jordgubbssylt.

Kan vi inte gemensamt lova att vi ska försöka hålla oss från de importerade jordgubbarna tills nästa midsommar? Det ska jag i alla fall. Se det som ett ”ny-termins-löfte” istället för nyårslöfte. Hur många är med mig?

En reaktion på ”Jordgubbar i säsong, men inte förrän nästa sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s