Röda vinbär – närodlat och lättskött

Det verkligen dignar av röda bär i vår trädgård. Vi har nästan fått fler vinbär än vi kan ta hand om. Och det bästa av allt, vi behöver bara gå ut några få steg och sen skörda mängder med solstinna, klarröda och saftiga bär.

Vår vinbärsbuske är som ett litet trädgårdsunder i sig. När vi flyttade hit för ca femton år sedan var trädgården ett kaos, oomhändertaget och i ett hörn stod en tilltufsad buske med några få bär på. Men eftersom åren har gått har vi fått mer och mer bär. Jag vet egentligen inte vad det beror på, vi har inte gjort något särskilt förutom att ta bort lite döda grenar ibland och plocka de i början få bären. Nuförtiden får vi så mycket bär att nästan allt fryses in eftersom vi inte har möjlighet att ta hand om allt. Minimal skötsel med maximal avkastning!

Inga gödningsmedel, inga bekämpningsmedel och framför allt ingen transport! Kan det bli bättre? Och så är det gott förstås.

En reaktion på ”Röda vinbär – närodlat och lättskött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s