Två app-tips – fåglar och kvitter

Jag laddade häromdagen ner två nya appar till min mobil, Krax och LärKvitter. Egentligen ville jag bara höra hur en bofink lät men båda apparna visade sig vara mer intressanta än så!

I Krax kan du hitta ljud och information om de 107 vanligaste fågelarterna i Sverige. Informationen kommer från wikipedia och bilderna är tagna av Bengt Helmersson från talgoxe.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

LärKvitter är en app från Jordbruksverket och är en del av projektet Mångfald på slätten. Där kan du läsa om flera fågelarter som på ett eller annat vis är hotade och utrotningshotade. Mycket bra och lättillgängliga info-texter om de olika fåglarna! Dock får jag inte ljuden att fungera, men det kanske bara är jag som gör fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Själv är jag ingen fågelskådare och mina artkunskaper inskränker sig till skata och koltrast ungefär. Men nu har jag börjat lyssna lite mer noggrant. Det kanske till och med blir så att jag lär mig något på kuppen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s