Tvätta gärna bilen, men inte på garageuppfarten tack!

Flera av våra grannar i Linköping tvättar regelbundet sina bilar hemma på garageuppfarten. Jag har länge tänkt påpeka detta, men ni vet. Grannsämja och så vidare. Men nu när jag skrev en artikel till Supermiljöbloggen, letade vidare om information och läste vad Linköpings kommun har att säga om saken så tänkte jag att: vad tusan, dags att göra något åt saken kanske?

Linköpings kommun har nämligen en fin informationsblankett om att tvätta bilen på garageuppfarten. Så jag tänkte skriva ut den och lägga den i brevlådorna hos mina grannar, som en liten miniaktion, våren till ära! För man vill ju inte gärna bada i Stångån om det nu rinner ut en massa kemikalier och giftiga ämnen. Vad sägs om kadmium, zink, krom, nickel, bly, koppar, tensider, olja och bränslerester?

Om du vill läsa min artikel på Supermiljöbloggen går det bra att göra det här.

Här kan man läsa Linköpings kommuns informationsblad om biltvätt och miljö.

Så om du bor i Linköping och inom kort får ett informationsblad om biltvättar i brevlådan kan du vara säger på att det är jag, ta inte illa upp bara! Jag gör det för vårt bästa och för naturens skull ;)

En reaktion på ”Tvätta gärna bilen, men inte på garageuppfarten tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s