Chans för att köpa ny skog via ett klick för skogen

Detta inlägg skrev jag för Supermiljöbloggens räkning, kan läsas här. Men i vanlig ordning publicerar jag ju även de inläggen här ibland. Idag handlar det om Ett klick för skogen, något jag har följt i flera år och varit en trogen klickare. Genialisk idé egentligen, att man genom att dagligen klicka, utsättas för lite reklam och så bidrar man till att skydda skog!

——————

Ett klick för skogen har nu ett nytt avtal för att köpa upp Iglekärrs gammelskog. Stiftelsen Naturarvets initiativ ettklickforskogen.se har sedan starten 2004 köpt upp två skogar: Årrenjarka, Norrbotten 2005 (70 hektar) och Verleskogen i Ale kommun 2009 (82 hektar).

Iglekärrs gammelskog (ca 70 ha) ligger i Ale kommun, Västra Götaland, och är en vacker blandskog med mycket tall, gran och ek men också många andra trädslag. De äldsta delarna av skogen är runt 150 år och skogen saknar helt spår av skogsbruk. Vid en inventering av skogen 2010 fann Naturskyddsföreningen 12 rödlistade arter, och totalt ca 40 olika signalarter som tyder på höga naturvärden i skogen.

(Från Ett klick för skogen)

Ett klick för skogen fungerar på så sätt att man kan klicka på deras sida en gång om dagen och då skänker deras sponsorer valfri summa för att köpa upp aktuell skog. Just Iglekärrsskogen kostar 7,50 kr per kvadratmeter.

Detta initiativ kan ses som ett bra alternativ till sänkta anslag till skogsskydd, trots det ska vi ju inte behöva förlita oss på privata initiativ. Vi har tidigare rapporterat om att de sänkta anslagen leder till att mer skyddsvärd skog huggs ner, Skog huggs ner på grund av för lite pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s