Närproducerad köttfärs från en ekologisk gård

Idag bar jag hem ett kilo ekologiskt köttfärs. Genom mitt jobb har vi en kontakt med en lokal bonde i Örebrotrakten som dels levererar kött till Ica men också säljer direkt till kunderna. Så härom veckan kom han förbi kontoret med två paket köttfärs.

Jag som tidigare pratat om vikten att veta var maten kommer ifrån och att vara beredd på att ta hand om den själv (läs Om kött från 2012-01-11) var glad att få en lite personligare kontakt till den som levererar köttet. Det känns också bra att veta exakt vilken eko-gård det kommer från, ha koll på var djuret är slaktat och att det skett med största möjliga hänsyn till djur och miljö.

Mitt bästa knep i köket när jag lagar köttfärs är att blanda ut med röda linser, rivna morötter och tomat, så blir det inte så köttigt och samtidigt väldigt gott. Ett recept kanske kommer endera dagen?!

En reaktion på ”Närproducerad köttfärs från en ekologisk gård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s