Miljövänligt alternativ till bil – bilpool

Jag är precis i startgroparna för att gå in i en bilpool. Det är ett så mycket bättre sätt än att äga en egen bil och är dessutom mer miljövänligt. Just nu kollar jag på Sunfleet som är en miljöanpassad bilpool.

Anledningen till att jag funderar på bilpool är att jag egentligen inte gillar bilen som färdmedel på grund av dess miljöpåverkan. Men dess smidighet är ju ofta oslagbar. Ibland behöver eller vill man ha tillgång till bil. Istället för att då hyra en enstaka bil, det blir rätt dyrt i längden, så kan man ingå i en bilpool. Man betalar en medlemsavgift och får tillgång till bil på ett smidigt sätt utan att behöva lägga ner tid och pengar på allt vad det innebär med att äga en egen bil.

En av fördelarna med Sunfleet är också att man kan hyra bil i andra städer, om man nu skulle befinna sig på semester eller annat.

Men som sagt, jag funderar fortfarande på saken. Vi får se om jag går med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s