De negativa sidorna av klimatförändringarna

Jag är en stor snöentusiast och tillbringar mycket vintertid på snowboard, längdskidor och långfärdsskridskor. De två senaste vintrarna har varit underbara enligt mig, kommer ni ihåg att vi hade snö redan i oktober förra året?!

Men det bittra sanningen är ju att vi i takt med ett varmare klimat får allt varmare vintrar. Därför, mindre snö… Rapporterna har redan börjat komma. Jag skrev redan i september (på Supermiljöbloggen) att Kebnekaises glaciär smälter och det innebär att vårt högsta berg krymper. I dagens Svenska Dagblad kan man läsa om att vinternäringen i Alperna hotas när glaciärerna försvinner.

Jag hoppas verkligen att mina framtida barn också får uppleva snön så magisk som jag gjorde. I värsta fall får jag väl flytta till Härjedalen så får jag åtminstone lite snö i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s