Om att prata politik med riksdagsledamöter tillsammans med Naturskyddsföreningens trainee-grupp

Förra veckan spenderade jag två fullspäckade dagar med mina kära trainee-kollegor på Naturskyddsföreningens kansli.

Vi började fredagen med ett besök i riksdagen och mötte två riksdagsledamöter från miljö- och jordbruksutskottet från vardera block. Helena Leander (mp) och Anita Brodén (fp). Det var riktigt intressant att höra om deras arbete men också att få tillfälle att ställa frågor och prata med dem. Båda var miljöengagerade men med två helt olika sätt att bete sig och hantera frågorna. Den ena var mer politiskt prat medan den andra pratade politik, om ni hänger med på skillnaden.

Annars pratade vi sociala medier, skogsfrågor, klimatfrågor och EU. På Naturskyddsföreningen får man de flesta miljöfrågor att hänga samman till en stor helhet. Det känns befriande för man inser att inget går att lösa för sig, det handlar snarare om stora systemomställningar. Skönt att de fattat det och har en övergripande plan!

Det märkliga med trainee-träffarna är att allt är jätteintressant och roligt men man blir extremt trött, och det är jag inte ensam om! Som om det är så mycket att ta in att det blir overload i huvudet. Något jag efterlyser mer är därför tid för reflektion och diskussion i grupper. Vi som går trainee-utbildningen har så olika bakgrunder med många spännande perspektiv att man gärna vill prata mer med varandra också.

Men jag kan lugnt säga att det är det mest givande jag har gjort. Man träffar så bra människor och lär sig bara nödvändigheter!

2 reaktioner på ”Om att prata politik med riksdagsledamöter tillsammans med Naturskyddsföreningens trainee-grupp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s