Stötta Amazonas, stötta A Tree – Hug

Några gymnasieelever från Folkungaskolan i Linköping (min gamla gymnasieskola!) har ett spännande projektarbete igång, A Tree – Hug. Linnéa Ralmé, Joel Samuelsson, Elise Jensen Cartolano och Molly Påhlsson har startat en blogg och skriver om Amazonas miljö, växt- och djurliv. Dessutom har de ekologiska tygkassar på gång som de tänkt sälja och sedan skänka förtjänsten till WWFs arbete i Amazonas.

Låter det inte som en fruktansvärt bra projektarbete? Önskar jag hade varit lika innovativ när jag gick i trean. Jag skrev bara en tråkig rapport om bomullsodling i Indien.

Målet med projektet är att samla ihop pengar (vi säljer som sagt tygpåsar) och sedan skänka pengarna till en fond som jobbar för att förbättra situationen i Amazonas. Men vi har också som mål att informera mer om situationen från olika aspekter, till exempel hur olika djur/ växt- arter, urbefolkningen drabbas, vilken påverkan skövlingen har på naturen omkring Amazonas och hur det påverkar miljön i stora drag.

– Linnéa Ralmé

Stötta dem gärna genom att läsa deras blogg A Tree – Hug och gilla deras Facebooksida. Köp naturligtvis också en tygkasse när de släpps!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s