Julklappstips för att minska onödig konsumtion

Jag har tre tips på julklappar som är lite bättre och grönare än de traditionella saker man köper och kanske inte ens gillar så mycket.

Det första:

Skriv ut bilder på den där speciella resan du var på, ett minnesvärt bröllop eller som jag gjorde: miljöseglingen med Shamrock och Naturskyddsföreningen.

Bilder från seglingen i somras att sätta upp på väggen

Det andra:

Träd i Vi-skogen. Det har jag nog tipsat om varje år, men så köper jag också träd i Vi-skogen varje år. Utmärkt present till dem som inte önskar sig saker (som mina föräldrar till exempel). Men i år slog jag även till på ett halsband, designat av Hans och Cathrine Edblad. Vid köp av detta planteras minst fyra träd kring Victoria-sjön.

Det tredje:

Stöd Musikhjälpen genom att buda på något de auktionerar ut eller smsa in en önskelåt. Från den 12e till den 18e december sitter Kodjo, Gina och Jason inlåsta i en glasbur i Göteborg och sänder dygnet runt. Musikhjälpen har jag också skrivit om förut (2009 och 2010) och det är något jag tycker är ett fantastiskt initiativ så här i givmilda jultider. I år skänks alla pengar till temat: Alla flickor har rätt att gå i skolan, via Radiohjälpen.

En reaktion på ”Julklappstips för att minska onödig konsumtion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s