Kanske är det lite baksmälla från tre års högskolestudier eller så är jag bara lite lat ibland. Men när jag får boken Den Flamsäkra Katten i min hand efter konferensen Rädda Mannen så slukar jag sidorna. Boken tar slut på bara några minuter känns det som.
En lättsmält bok om ett skrämmande ämne. För även om orden rinner fort förbi så är meningarna de bildar tunga. Vetskapen är nödvändig men inte alltid bekväm. Till min mamma sa jag att: ”du får låna boken om du lovar att inte bli rädd”.
”Journalisten Anna började kolla upp kemikalier när hon var gravid med sitt första barn.” Så har alla börjat när de pratar om boken. Anna Froster och Roger Olsson och ekotoxikologen Magnus Hedenmark skrev sedan tillsammans boken om kemikalierna, en slags ”den obekväma sanningen” och så blev det till Naturskyddsföreningens årsbok 2012.
Håller fullständigt med! Mycket bra bok. Lättläst och väldigt tänkvärd. Köpte den på naturskyddsföreningens konferens och läste samma kväll. Jobbar själv med gifter i leksaker och känner att jag vill göra allt för att barn skall få så lite kemikaliebelastning som bara är möjlig.
Och jag tycker det är kul att du som företagare visar att det är möjligt :)
Boken har sina poänger, men är den delvis ett plagiat? Och varför har Naturskyddsföreningen väntat så länge med att ta tag i frågan?
http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=23933