Idag ska inga pengar byta ägare

Köp inget idag, om du kan.

Det är nämligen Buy Nothing Day.

Så, klarar du av det? Visst är det ganska svårt? Jag tycker att allt som oftast så är det något som ”behövs” och så står man där i en butik igen. Men jag har verkligen försökt bättra mig. Till exempel så lagar jag mycket mat själv, bakar och så där. Jag har dragit ner på att köpa kläder ”bara för att det är kul”.

Men sen står jag där med önskemål om en ny mobil igen (den jag har är ju inte tillräckligt ny, batteriet håller inte, iPhone 4s ser ju så cool ut, osv. osv.), en dator kanske? (en smidigare/tunnare/snabbare), en ny snowboardjacka, eller bara nya ringar på Indiska (för de du har är ju så snygga och det är ju så svårt att motstå silverfärgade ringar).

Vi har nog alla lite laster, men jag arbetar i alla fall aktivt med att bli bättre. Gör du?

Och här har vi en länk till förra årets inlägg på samma ämne: Tänkte du shoppa på lördag? Tänk då om!

3 reaktioner på ”Idag ska inga pengar byta ägare

  1. Vilken trevlig blog :)

    Gillar både att vända sig bort från att konsumera för att bli lycklig, och förnyelsebar energi! Hur gick det med att inte köpa någonting? Själv jobbar jag hemifrån, så jag köper nästan ingenting.

    Köpte också kläder och saker för att bli glad förut, men kom in på väldigt mycket intressanta bloggar och böcker, och insåg mer och mer att man inte blir lycklig av att köpa saker. Nu blir jag lycklig av att komma på mig själv med att längta efter något och övertala mig själv att jag inte behöver det, och av att göra mig av med saker jag inte behöver!

    Kör hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s