Så får du koll på klimattoppmötet COP17

Snart är det dags för ännu ett klimatmöte, det så kallade COP17, i Durban i Sydafrika. Från den 28 november till den 9 december ska toppolitiker och klimatförhandlare försöka komma överrens om klimatet. Som ni säkert vet så skriver jag på Supermiljöbloggen ibland och vi skickar i år ner Lorentz Tovatt till klimatförhandlingarna. Ett hett tips för att få reda på vad som händer där nere är att följa vad som skrivs under taggen Klimat på SMB. Det kanske även förekommer lite livebloggande i rörlig form, så kallad video…

Man får väl ändå lov att påstå att det efter Köpenhamnsmötet 2009, COP15, så har intresset för ett klimatavtal efter Kyoto varit relativt svalt. Inte ens denna gång tror jag att man kommer komma fram till något sensationellt nytt avtal som reglerar växthuseffekten. Men som den svenska förhandlingschefen sa, det är ändå bra att det blir ett fokus, att man träffas och pratar igenom saker och ting, även om man inte når fram till ett avtal.

Själv ska jag den 30 november på Klimatforum anordnat av Naturvårdsverket. Vi får väl se vad det ger!

I SVTs Gomorron kunde man se den svenska förhandlingschefen, nedan ser ni klippet där hon var med:

http://svtplay.se/v/2616349/gomorron_sverige/snart_klimatmote?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2616355/sb,k119636,2,f,-1

SVT Gomorron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s