På fredag ska vi rädda mannen

Naturskyddsföreningen ger en konferens om miljögifter på fredag 18/11 med namnet Rädda Mannen. Det är meningen att man ska höja på ögonbrynen åt namnet, för faktum är att om vi inte räddar mannen kan vi inte reproducera oss.

Fokus ligger alltså på att vi i dagens samhälle utsätts för så mycket konstiga kemikalier och miljögifter att bland annat spermiekvaliteten har försämrats på senare år. Men det är inte det enda. Vi ser hormonstörande ämnen i barnleksaker som Bisfenol A, vi spolar ut rester av läkemedel i våra vattendrag så fisklivet påverkas negativt och man upptäcker fler och fler multiresistenta bakterier. Det är antimögelmedel i barnmat. Rapporterna och larmen är många.

Naturskyddsföreningen gav själva ut en rapport där de hade undersökt damm under sängar i ett antal länder och sett att ”det visst finns monster under sängen”. Nu följer de upp detta ämne med en konferens.

Jag ska själv dit och tänkte twittra under dagen. Tagg om du vill följa med vad som händer är #raddamannen och så kan du följa mitt konto @Katarina_T (även i högra spalten på denna blogg) eller @Naturskyddsf Det kommer även komma ett blogginlägg såklart, men det blir efteråt!

2 reaktioner på ”På fredag ska vi rädda mannen

  1. Ser fram emot att följa vad som händer när man nu inte har möjlighet att närvara själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s