Anledningen till att jag hoppade av min master i hållbar utveckling

Jag hoppade alltså av min utbildning Master’s programme in Sustainable Development på Uppsala universitet och SLU. Eftersom några av er är intresserade av att veta varför tänkte jag nu skriva ihop något litet om detta.

Till att börja med så gick jag ju tre år på Miljövetarprogrammet vid Linköpings universitet. Om detta program kan man säga mycket. ”Brett om miljö” sammanfattar det mesta. För så känns det faktiskt. Tack vare denna utbildning tycker jag nog att jag har lite koll på de flesta miljöfrågor och -problem som finns. Jag brukar säga att vi gick igenom allt från vattenkemi till internationell miljöpolitik med en runda inom miljöstatistik och LCA. I det inkluderas också en stor dos hållbar utveckling.

Visst, andra kanske inte direkt tänker lika mycket miljöfrågor som jag när det kommer till begreppet hållbar utveckling. Men det är ändå en stor del. Och det är också det starkaste skälet till att jag slutade mitt mastersprogram.

Master’s programme in Sustainable Development på Uppsala universitet och SLU är ingen dålig utbildning. Det tål att påpekas. Men för någon som jag, med stora förkunskaper på området, så är det alldeles för grundläggande. Jag såg flera exempel på klasskamrater som hade civilingenjörsutbildning, var lärare, hade läst konstvetenskap eller ekonomi som tyckte att det var otroligt roligt och att programmet fungerar som en ögonöppnare för dem.

Så det var väl det jag hade att säga. Jag önskar lycka till dem som går där nu, och till de som tänker gå där i framtiden. Dock, för min del väntar andra utmaningar!

Föreläsning i Uppsala

2 reaktioner på ”Anledningen till att jag hoppade av min master i hållbar utveckling

 1. Hej,
  Hittade detta inlägg när jag googlade på master utbildningen. Vet att det är ett tag sen men ville fråga lite om utbildningen. Jag har läst logistik i Norrköping och skulle vilja bygga på med en master. Är det några svenskar som läser utbildningen och hur är tempot överlag? Är det svårt att komma in i engelskan?

  Hälsningar
  Johanna

  • Hej Johanna,

   Tack för din kommentar. Ett år är inte så länge, jag svarar gärna på dina frågor.

   Vad gäller svenskar, ungefär 40 % är svenskar. Resten är européer, asiater och några från Afrika.

   Tempot var lägre än jag gillade, mycket i början var en återupprepning av det jag läste på miljövetarprogrammet. Men för dem som inte hade samma miljöbakgrund var det mycket nytt att lära. Egentligen var det en bra utbildning om man vill bygga på med miljö när man har något annat i grunden.

   Engelskan är inga problem, man pratar mycket med sina klasskamrater och kommer snabbt in i det. Lycka till!

   Mvh
   Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s