Jag lämnar Uppsala och studierna

Ja, ni hörde rätt. Det blir inget Master’s Programme in Sustainable Development för min del. Det stämde helt enkelt inte för mina ambitioner och mål. Tråkigt, eftersom personerna som går där var härliga. Men det är studierna jag var där för, inte nya vänner…

Så nu lämnar jag Uppsala och hoppas på Stockholm. Först och främst, journalistik eller medievetenskap på Stockholms universitet till våren. Sen kanske en ny master till hösten. Första gången jag lämnar den raka vägen och inte vet så noga exakt vad som ska hända. Men fixade man fil.kand. när man var 21 år så har man lite tid på sig antar jag.

Men miljö, det kommer jag alltid fortsätta med!

Universitetshuset i Uppsala

4 reaktioner på ”Jag lämnar Uppsala och studierna

  1. Jag förstår om du inte vill berätta exakt varför du lämnade studierna. Grejen är den att jag funderar på att läsa det masterprogrammet om två år men jag har hört att vissa tycker att studierna är alldeles för breda och flummiga på det programmet. Jag har hört att de använt flera föreläsningar till att förklara begreppet hållbar utveckling (vilket känns konstigt eftersom det är ett så etablerat. Många verkar känna att de inte lär sig något nytt. Tycker du det stämmer?

  2. Vikke: jo, jag har tänkt mycket på detta.Anonym: stämmer bra. Det är lite för grundläggande om man redan vet vad hållbar utveckling är. Men många av mina (f.d.) klasskompisar hade verkligen ingen aning. De kom från så vitt skilda områden så som elektroingenjör och konsthistoria, och i vissa fall länder, där de inte läser hållbar utveckling. Vi i Sverige kanske känner att vi inte vet mycket, men det gör vi. I jämförelse med många andra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s