Räkna bort räkor, i alla fall de stora

Krav-märkta räkor

Anti Scampi – det har jag varit länge. Det vill säga, jag äter inte sushi och jag köper aldrig räkor på restaurang. Men under seglingen lanserade Naturskyddsföreningen en kampanj med just det namnet och det tycker jag var en väldigt bra idé.

Jätteräkor (och alla andra synonymer ni kan komma på) är inte bra för miljön. Punkt. De odlas ofta ohållbart och leder till stora påverkningar på närnaturen, ekosystemen och människorna som arbetar med det. Dessutom har jag hört att de inte ens smakar särskilt gott. Så varför fortsätter folk att köpa dem? Mitt svar är nog trender och invanda beteenden, men det kan man ändra på! Så se gärna filmen här nedan och gör ett aktivt val nästa gång du ska äta räkor.

Redan under 2010 försökte jag mitt bästa för att den lokala Ica-butik skulle sluta sälja jätteräkor, men fortfarande finns de kvar i sortimentet tyvärr.

En reaktion på ”Räkna bort räkor, i alla fall de stora

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s