Käk, krubb och mat i mängder

Under en segling som denna spenderar man nästan all tid på samma lilla båt (Shamrock är i och för sig 28,3 meter lång) men det är ändå mycket tid ombord. God mat är en förutsättning för att humöret ska hålla sig jämnt och god mat har vi verkligen fått på den här resan.

Vår kock som följer med heter Fredrick och så har vi Cheyne som hjälper till, ungefär kockens livräddare om man vill vara snäll! Enligt Naturskyddsföreningens policy serveras bara vegetarisk mat som dessutom är ekologisk. När det serveras fisk, i undantagsfall, så är den grönlistad enligt konstens alla regler. Det är inte på något sätt så att vi alla är vegetarianer utan valet grundas på att det är ett bättre alternativ för miljöns skull.

Det är också en härlig utmaning, både för kockarna då de måste hitta på nya inspirerande och näringsrika måltider och för de som inte är vegetarianer att vänja sig vid att inte äta kött. För trots att vi inte är några fanatiska köttätare någon av oss så kan tallriken ibland kännas tom. Det är nog ett av de vanligaste argumenten man får höra när man diskuterar vegetarisk mat. Inte kanske djurens väl och ve, som man skulle kunna tro, utan just att utan köttbit känns det inte som en komplett måltid. Och pratar man med Fredrick och Cheyne så hör man att det kan krävas lite extra för att planera sammansättningen av måltider.

Färdigdiskad disk

Och det är fantastisk mat som serveras. Man vill helst ta med sig kockarna hem och låta dem laga all mat hemma också. Men vi har fått jobba hårt för det. Varje dag är det tre stycken som är ”byssa-vakt” och får ta all disk och hjälpa till med matlagningen. Det är i alla fall värt det, för matens skull.

Cheyne
Fredrick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s