En slö(r) segling

Trots, eller kanske på grund av, att vi jobbar så hårt så har vi också slappat en del. Det finns åtskilliga solnedgångar och stjärnhimlar vi kollat på, soliga dagar vi legat på däck och snackat eller pluggat och regniga dagar vi kollat på film nere i stora rummet.

En av de största positiva sakerna med denna segling är att vi alla tvingats umgås väldigt nära med varandra. Det sätter naturligtvis gruppen under press men det bidrar också till att man snabbt måste lära känna personerna, jobba nära och lita på dem. Alla ombord har blivit mina vänner och vi har haft så roligt tillsammans.

Man märker också att man utvecklats enormt mycket. Dels flyter det på mycket bättre med att informera och prata miljöfrågor, innan fick vi en retorikföreläsning och så här långt in i kampanjen har man blivit riktigt proffsig. Dels kan man mycket mer om havsmiljö nu. Trots att jag har en kandidatexamen i miljökunskap har jag nu fått mer kläm på hur liv faktiskt samspelar under ytan, vi har ju haft vårt eminenta akvarium där man tydligt ser hur spigg och andra livsformer lever, leker och gömmer sig i blåstången. En personlig utveckling på flera plan.

Det har blivit många fina minnen att tänka tillbaka på i höstmörkret som snart lägger sig.

Henrik och David, trötta första dagar

Ankarvakt under natten ledde till sömn utomhus

En av många fina solnedgångar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s