Hållbar semester – källsortering på högsta nivå

Det har varit lite lågvatten på bloggen på sistone; sommar, resor och flytt har tyvärr tagit mycket tid. Men nu ska ni få en liten uppdatering!

En av alla saker jag gjort var att fjällvandra. Vi sov över i en fjällstuga och jag blev så imponerad av hur STF (Svenska turistföreningen) tänker vad gäller miljö. Det blir en allt vanligare syn på vandrarhem runt om i Sverige med källsortering. Men att de även uppe på fjället bemödar sig om miljön ser jag som lovvärt.

Viterskalsstugan, en dagstur från Hemavan, ligger högt bland fjäll och är ganska svåråtkomlig om man inte går till fots. Ändå har de källsortering som de sparar i soprummet tills vintern kommer och man kan köra snöskoter till stugan. Inte nog med att de har en slags trekammarbrunn för att rena det avloppsvatten som naturligtvis blir till, de har även solceller för att få el till lampor. Det är mycket jobb, men det är beundransvärt! Framför allt visar det att det inte kan bli för svårt att leva så miljövänligt som möjligt.

Källsortering i fjällstugan
Viterskalsstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s