Fortfarande krävs satsningar på tågen

Haha, titta vad jag hittade! En gammal insändare till Corren som jag helt glömt bort att jag skrivit. Kul att så mycket finns kvar på nätet.

Från http://www.corren.se/asikter/ordet-fritt/?articleId=5580114:

”Att pendeltågstrafiken i Östergötland försämras är knappast bra för oss på ett regionalt plan som ofta tar oss mellan städerna. Det är inget jag välkomnar. Men samtidigt måste man även tänka på ett nationellt plan.
Ökad tågtrafik är i sig positivt och tar förhoppningsvis resenärer från inrikesflyget. För mig personligen gynnas jag inte av sämre pendlingstider, detta borde verkligen prioriteras så att inte fler går över till att bilpendla. Men samtidigt värnar jag om miljön och hoppas på en utbyggnad av tågtrafiken i Sverige.
Alltså, fler höghastighetståg och förbättrad spårkapacitet, på både regionalt och nationellt plan, tack! Det önskar jag politikerna lägger mer energi på i kommande mandatperiod.
Katarina Tagesson, miljövetarstudent”

Jag tror jag skrev den i samband med ett upprop för att skydda Östgötapendeln i och med hot om färre avgångar. På grund av den ökade tågtrafiken skulle pendeltåget mellan Linköping och Norrköping drabbas. Men min åsikt var, och är, att tågtrafik är något som det ska satsas på både nationellt och regionalt. Därför behövs det mer satsningar på utbyggd spårtrafik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s