Östersjöns miljö – Havsnätverksträff i Stockholm

Koncentrerat lyssnade på Per Bengtsson
från Grön idé

I helgen var jag i Stockholm på nätverksträff. Förutom att jag är medlem i Naturskyddsföreningen så är jag med i deras nätverk för havsmiljö: Havsnätverket. Så vi träffades på Skeppsholmsgården i Stockholm för att prata havsmiljö och sommarens kampanj, som jag redan bloggat om här och här.

Programmet innefattade föreläsare som Jonathan Haveland, institutionen för marin ekologi Göteborgs universitet. Han pratade om försurningen i haven, övergödning och korallrev. Dessutom lyssnade vi på Kurt Hageland från Kemikalieinspektionen som pratade om båtbottenfärger och vad dess giftighet medför. Emellanåt fick vi ekologiskt fika och kunde umgås med andra medlemmar och intresserade.

En annan del handlade lite mer om hur kampanjen ska utföras i sommar och aktiviteter vi ska ha på båten när vi ligger i hamn (bland annat en tipspromenad och ”havsliv i akvarier”). Per Bengtsson från företaget Grön idé är det som kommer utforma tipspromenaden bland annat och kommer med ”gröna idéer”.

En mycket trevlig och lärorik helg!

Utsikten från Skeppsholmsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s