Hållbart och Sopor

Kontrasterna kan inte vara tydligare.

Ett besök på Almgrens Sidenväveri på Söder gav glimtar av gamla vävstolar som var 170 år gamla. Siden i sig är ganska ömtåligt med tanke på de tunna trådarna men det var faktiskt maskinerna jag blev mest fascinerad av… Tänkt att de fortfarande används och vävs på dem, det kallar jag hållbar kvalitet!

Foto: Stefan Callert. Lånad från http://www.kasiden.se/html/vaveriet.html

Nordiska museet såg vi en utställning som handlade om sopor som hette Sopor och hur vår inställning till slit och släng har förändrat. Sedan andra världskriget har vi övergett vår gamla mentalitet om att spara på grejorna och laga när det blir trasigt. Idag har vi ett väldigt överflöd och nyproducerat är inte särskilt dyrt. Nej, det där med växande sopberg känns mer aktuellt än någonsin. (Detta bloggade jag om på Supermiljöbloggen också!

Foto: Katarina Tagesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s