En första räkning av produkter i mitt hem

Angående mitt inlägg om tankeexperimentet om produkter så har jag gjort en första räkning av mina bokhyllor, för man måste ju börja någonstans. Jag har:

  • 273 böcker (alla lästa minst en gång) + oräknat antal Kitty- och andra B. Wahlströms ungdomsböcker
  • 93 CD-skivor (oräknat digitala varianter)
  • 57 DVD-filmer (oräknat digitala varianter)
  • 1 VHS-film

En sak jag tänkte på var att digitala versioner ju borde vara mer miljövänliga än CD och DVD-varianten. Beroende på hur mycket energi datorn drar så sparas ju resurskostnaden för plasten och allt det andra i skivorna in. Någon som kanske kan räkna på det? För att inte tala om det fysiska utrymmet!

Kanske Projekt Gutenberg är svaret för alla mina böcker? Fast å andra sidan, jag är så gammalmodig att jag vill känna känslan av en bok i mina händer (för att inte tala om känslan av att äga en bok!). Fast jag har ju i och för sig redan läst Casanovas memoarer och Hotel New Hampshire via Projekt Gutenberg.

Mm, välfyllda bokhyllor har jag. Och jag behöver fler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s