Om viljan att shoppa ekologiskt och personliga jeans

När det gäller kläder ska man ha det senaste, när det kommer till möbler och inredningsdesign är det coolt att ha gamla klassiker som håller länge och berättar en historia. Kan vi inte göra kläder till något som håller länge och av bra kvalitet som visar vilka vi är och vad vi vill förmedla?

http://www.dn.se/livsstil/trend/ekomodet-och-de-ovilliga-koparna
Dels om ekomodet och varför det går så trögt inom klädbranschen.
http://www.dn.se/ekonomi/foretag-gor-nytt-av-andras-spill
Och dels om inredningsdesign och möbler som tillverkas av spillmaterial.

För även om vi har en pågående trend med exempel på ekologiskt mode (som H&M:s Conscious Collection) så är det ju fortfarande okej att bara kasta bort kläderna när trenderna skiftar. Inom designvärlden känns det som om trender kommer och går men designklassiker består. Dessutom finns det en uppsjö med olika designinitiativ med kreativt återvunna material.

Jeans är ju snudd på den mesta kvalitetsvaran i klädväg som håller flera år. Vissa kan i alla fall nörda jeans och dyrka dem mer än kläder borde bli avgudade. De ska vara formade efter ens egen kropp, kanske slitna på ”rätt sätt” och de kan vara pimpade med märken eller bläcktext, nedgådda i hälen eller slarvigt uppvikta. Avklippta som shorts eller nitbeklädda.

Själv har jag ett par svindyra och ett par billiga, båda används lika mycket fortfarande och är lika gamla, köpta någon gång på gymnasiet. För visst byter modet av, från supertajt till vida ben, men det känns ändå som ett par perfekta jeans håller länge.

Skärmdump från kenzas.se
Skärmdump från http://www.nudiejeans.com/thisisnudie/organic

3 reaktioner på ”Om viljan att shoppa ekologiskt och personliga jeans

  1. Ett tag fanns ju "second hand-mode" och vad gäller jeans finns det väl fortfarande. Det resulterade dock i att de var slitna redan i affären istället för att spara på miljön genom att köpa begagnat.

  2. fin blogg och inlägg! Jag samlar in mer information om jeans och din blogg kommer goiing att hjälpa mig. tack för att dela och hålla utstationering….

  3. Hej! verkligen den här webbplatsen är så bra. Och den har en information. Men om du vill veta mer om Fasion & kläder hittar du här. Verkligen, kan du inte fantasi om skor och klänningar för alla person. så är fallet, du hittar här din stora look.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s