Tree-shirt, fast som kasse

En relativ nyhet på internet är web-shopen Tree-shirt.se, de öppnade i somras och är en av de nominerade i Pioneer of the Year Sweden. Konceptet bygger på att hållbar design och schyssta material inte ska vara dyra samtidigt som man bidrar till att plantera träd i Vi-skogen. Tröjorna är ekologisk bomull men det kommer en ny modell helt gjord av bambu. Själv beställde jag en grön väska och en tröja med texten: ”I planted a tree, and all I got was this lousy t-shirt”.  

Nu har vi ju visserligen diskuterat vådan av att shoppa mycket nytt, men gör man det bara i måttlig mängd och tänker på materialval så är det ju bättre. Att man dessutom planterar ett träd för varje tröja bidrar ju till den positiva utvecklingen.

http://www.tree-shirt.se/

4 reaktioner på ”Tree-shirt, fast som kasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s