Krukväxter och dess miljöpåverkan

Började fundera på krukväxter, är de bra för miljön eller sämre? Grunden till mina tankar kommer från omplantering av några blommor, all denna producerade jord måste ju ha någon slags påverkan. Även alla dessa liter blomsternäring och produktionen av leca-kulor.

På lappen till ett par stycken av mina krukväxter står det att de renar luften. Det måste ju vara positivt men det handlar ju också om vad jag gör av blomman om den skulle dö.

Ja, jag får fundera vidare så här på lördagskvällen. Men ett hemmagjort recept på växtnäring lånar jag i alla fall från UnderbaraClara:


1 liter rumstempererat vatten
1 tsk hjorthornssalt

2 reaktioner på ”Krukväxter och dess miljöpåverkan

  1. Jord är ju för det mesta från komposterat material, eller man kan ivf välja att köpa det. Näringen våra växter får kommer från min egna framställning. Varje gång jag såklart potatis, morötter eller så, lägger jag resterna i vatten, låter stå några timmar till en dag, sedan har man prima näring. Mina odlingar på balkongen gillar det ivf.När man skaffar växter kan man ju också fundera över hur man drivit upp dom. Växthus uppvärmt hur och med vilken gödning?

  2. Jo, fast jag tänker på hela det bakvända med att "odla" jord och skeppa det över halva nationen. Bättre att stoppa fröna i marken, typ…Jo, jag har hört fler sätt att göda blommor. Alla bättre än att köpa det från affären.Bästa sättet att försäkra sig om att blommorna inte är odlade med kemikalier eller så är jo trots allt att köpa dem som frö och odla upp dem med en hederliga "klocka". Lite extra värme har aldrig skadat någon :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s