Tigerkaka och ekologiskt bakpulver – finns det?

Istället för att köpa färdigbakat eller godis när jag känner ett sötsug bakar jag mycket kakor och liknande. I min frys finns det alltid chokladmuffins exempelvis, perfekt att plocka fram till besök.

I måndags bakade jag en tigerkaka till mitt basgruppsmöte. Den blev riktigt uppskattad och sådant känns ju alltid kul att höra!

Naturligtvis var den ekologisk till typ 95 %. Det enda jag ”fallerade” på var bakpulvret, fast jag har hört att det ska finnas ekologiskt (kanske Renée Voltaire? Någon som vet?). Men vad innehåller egentligen bakpulver, kanske potatis eller? Dessutom är det så lite så det snarare kan räknas som försumbart…

200 gram smör
2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

I hälften av smeten hade jag ett kryddmått äkta vaniljpulver och i den andra halvan 4 msk kakao. Precis innan jag satte in formen i ugnen petade jag ner blockchokladbitar i mitten som sedan smälte.

Mitt allra bästa tips är dock att låta kakan ”ligga till sig” i kylen till dagen därpå, då blir den alldeles saftig och underbart god!

3 reaktioner på ”Tigerkaka och ekologiskt bakpulver – finns det?

  1. Hej, Jag har sett ekologiskt bakpulver i en norsk hälsokostaffär. Dock förstår jag inte hur det kan vara ekologiskt eftersom det innehåller bikarbonat och syra… Mitt halsband kom med posten idag och det var verkligen superfint! Tack så mycket!

  2. Har sett det i flera ekobutiker. En holländsk produkt som heter wijnsteen. Vet inte riktigt vad skillnaden är, det funkar iaf som vanligt bakpulver.

  3. På frågan "Vad innehåller egentligen bakpulver?" borde wikipedia kunna hjälpa dig ;)Där finns även förslag på vad man kan använda istället :Phttp://en.wikipedia.org/wiki/Baking_powder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s