H&M satsar ännu mer på eko-bomull

H&M släpper ytterligare en eko-kollektion med kläder. Denna gång är det lite mindre utbud av plagg. I och med diskussionen vi har haft på bloggen senaste tiden är jag bara glad över att det inte var några snygga kläder, då blir man ju inte ens frestad att köpa ;)

Skyltfönster i Linköping

Dock verkar de ha missuppfattat själva poängen med sustainable development och sustainable clothing. Hållbarhet definieras ju i tre steg: ekonomi, miljö och socialt. Så vitt jag vet är ju inte H&M de bästa på exempelvis den sociala biten då merparten av deras kläder tillverkas i sydostasien med diverse dunkla arbetsmetoder. Och hållbart kan ju också räknas som hållbarhet i kvalitet och inte kvantitet. Hela modevärlden kan ju på så sätt ses som mindre hållbart med alla kollektioner som snabbt förlorar sin fräschör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s