Återbruk, återanvändning och begagnat – fler tips!

Då jag fick en synpunkt på att jag inte så ofta bloggar om begagnat som shopping-alternativ kommer nu en liten tipslista på tre bra förslag! Två bloggar och ett projekt jag själv tog mig för:

Miriams kafferep

Miriam lever sitt liv i 40-talsstil, komplett med kläder, frisyr, intressen – you name it! Helt underbar och söt blogg som främst av allt fokuserar på gamla tider, second hand-shoppat, återbruk och ett slags ”back to basics”.

36 organic m2

Sara May Kahl bygger på sitt alldeles egna hem. Komplett från grunden, men naturliga och giftfria material. Hon gör allt själv, fyndar saker på loppis eller tippar och vågar gå från konventionella tankar som att man måste ha ett kylskåp exempelvis. Istället bygger hon ett kallskåp som kyls ned av uteluften genom att man drar ett jordrör som ventilation, riktigt smart var man förr i tiden!

Hurtsen blev som ny!
Ja, jag har själv ägnat mig en del åt återbruk och uppiffning av gamla grejer. En gammal hurts som har hängt med sedan barnsben ville jag ta med mig när jag flyttade första gången.

 Från guldassig i färgen, kantstött och med fula klisterlappar på så putsade jag upp den till en skönhet!

Färgen kanske inte syns så tydligt, men den blev ljusgrå och halvblank i färgen. På de utdragna luckorna ser ni skillnaden i färg åtminstone.

Fler återanvändningstips?!

4 reaktioner på ”Återbruk, återanvändning och begagnat – fler tips!

  1. Tack. Ungefär tidsåtgång 3 timmar inklusive två strykningar med ett dygn emellan. Sandpapper (mellangrovt) och -kloss, maskeringstejp och pensel. Lätt som en plätt!

  2. Eftersom en svensk i genomsnitt släpper ut 500 gram koldioxid i timmen, kan man alltså i viss mån säga att hurtsrenoveringen orsakade 1.5 kg koldioxidutsläpp (förutsatt att du jobbade ensam) :p Men för denna kostnad har du förstås förutom själva möbeln också fått nöjet att renovera den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s