Emma Watson och fair trade

Ibland agerar kändisar ovanligt smart när de faktiskt använder sitt kändisskap till något vettigt. Emma Watson, som spelar Hermione Granger i Harry Potter-filmerna, har designat något så ovanligt som en egen klädkollektion.

Men kändisar brukar ju designa egna klädkollektioner, eller åtminstone låter sätta sitt namn namn på det, kanske du invänder. Ja, eller smycken, parfymer och skor… Emma Watson däremot har tagit sitt kändisskap ett steg längre. Hon har som den medvetna ungdom hon är insett att vår klädindustri ställer till med mycket problem, både socialt och miljömässigt. Hon har åkt på studiebesök i Indien och undersökt bomullsindustrin. Sen tog hon saker i egna händer och designade tillsammans med brittiska klädföretaget Peopletree en etisk och miljövänlig kollektion med kläder, fair trade helt enkelt!

Mode- och kändisindustrin leder ju onekligen till mycket miljöpåverkan i och med slit och slängkulturen som råder. Det är ju nästan livstidsstraff på att använda en klänning två gånger… Om man istället tillverkade kläder i miljövänliga material, som håller längre och om man inte hade sådan hysteri på att hela tiden förnya modetrenderna skulle det självfallet vara bättre för miljön.

Jag gillar i alla fall Emma Watsons initiativ, kläderna är ju dessutom ganska snygga!

http://kenya.metromode.se/2010/11/15/interview-emma-watson-on-her-new-hair-cut-ethical-fashion-line-with-alberta-ferretti/

2 reaktioner på ”Emma Watson och fair trade

  1. sv. det var väldigt skönt att springa, mycket snö här med och råkade komma in på två stigar helt oplogade och fick ta riktigt mycket!!Lovet har vart kanon bra, börjar på måndag men önskar att det var längre.. Men det har varit grymt skönt med lov och bara sova (:hur har jul och nyår varit då? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s