Året som gått, 2010

Januari
Året började positivt med att jag vann en bloggtävling och var med i Aftonbladet, valår 2010 startade. Jag började även kursen Miljövetenskap B2, sista helterminskursen på Miljövetarprogrammet.

Fyrverkerier

Februari
Jag lämnade in min synopsis till b-uppsatsen, köpte ny snowboard och läste massor av intressanta miljömagasin.

Sveriges Natur, kanske bästa tidningen i år?!

Mars
På Miljövetarprogrammet gjorde vi exkursioner, jag blev lite arg på Ica och jag fortsatte med min serie om hur Miljövetarprogrammet fungerar.

Jag ute på exkursion

April
Årets bok: Kosterhavet, Sveriges första nationalpark under ytan lästes med stort intresse. Jag köpte min Green Cup (av mig utnämnd till årets pryl 2010) och jag träffade Sveriges miljöminister Andreas Carlgren.

Andreas Carlgren till vänster och jag till höger

Maj
Månaden började med något som inte ses med blida ögon i miljökretsar, en flygresa till Rom. Jag fick gröna fingrar och längtade ut i naturen. Jag begav mig ut i tweetandes värld och lyssnade på en miljöstrateg som jag senare kom att jobba med.

Dagens outfit: eko-märkt jacka, eko-märkt sjal och second hand-skor

Juni
Jag fortsatte att fundera över hur man bäst placerar miljömärkta produkter i butiker och fick en liten hint om en kommande bok som jag bloggade om, Tio skäl att strunta i miljön. Sen fick jag sommarlov!

H&M:s ekosortiment inspekterades

Juli
Årets sämsta bloggmånad, även den varmaste, spenderades dock på Stockholm Green Festival och Rosendal, ett nytt personligt paradis.

Jag på Stockholm Green Festival

Augusti
Bloggtorkan höll i sig men jag gjorde i alla fall årets resa, till underbara Härjedalen. Där kokade jag min första blåbärssylt, vandrade och körde mountainbike. Jag utvecklade mina tankar om dagliga handlingsval och produktplacering i butiker. Dessutom började jag skolan för kanske sista gången.

Mm, blåbär!

September
Besökarantalet började öka drastiskt, jag bloggade om försämringen av pendeltågstrafiken (en försmak av hösten och vinterns tågkaos?), besökte Bondens marknad och skrev senaste delen i min serie om Miljövetarprogrammet.

Tomater på Linköpings slott

Oktober
Årets mest aktiva bloggmånad förde med sig en högst okvalificerad, forskningsmässigt sett, jämförelse tåg och flyg till Cambridge ur koldioxidsynpunkt. Vi spenderade en minnesvärd helg på Omberg och De Tio Skälen återkom med stor kraft.

God och närproducerad frukost på Omberg

November
Jag började prenumereraGreentext.se, praktiserade på Länsstyrelsen i Östergötlands län och körde och tankade gasbil för första gången.

December
Sista månaden började jag arbeta med mitt examensarbete, dock har jag inte bloggat om det. December blev en musikmånad, bara bra låtar. Viktigast var nog i alla fall att resultatet från Naturskyddsföreningens undersökning om förekomsten av jätteräkor i butiker kom, ingen bra läsning.

År 2011
Jag tar examen, vad mer kan jag säga?! Stora förväntningar på detta år, vad kommer jag jobba med? (Har du ett jobbförslag, kom gärna med det!)

Hoppas ni alla läsare hade kul i går och att ert år blir så bra det kan bli!

Nyårshälsningar från mig!

En reaktion på ”Året som gått, 2010

  1. Gott nytt år!! Det kommer gå bra för dig, fortsätt vara lika engagerad så kommer jobben rulla in när det väl är dags för det..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s