Alldeles ny-gammal ekodesign: Norrgavel

Nyfrälst designintresserad som jag är blev jag uppriktigt förtjust när jag ”hittade” Norrgavel. Jag kände ju redan till denna svenska möbeldesign, det nya i kråksången var att alla deras möbler är Svanen-certifierade! På sin hemsida skriver de utförligt om materialval, certifieringen och miljötänket som både manifesteras i hållbarhet, tidlöshet och kretsloppstänk.

Kretsloppstänkandet är själva grunden i vårt sätt att göra möbler. Självklart ställs vi inför val där det vore frestande att förtränga miljöaspekten, men det skulle bara kännas romantiskt i betydelsen att det vore som att blunda för realiteter. Denna strikta hållning gör att vi nästan aldrig hamnar i diskussioner om ekologiska maxhalter och gränsvärden, utan istället fritt kan arbeta med det naturliga av ren lust.

http://www.norrgavel.se/Thought.aspx?ThoughtID=251&ArticleID=946

När jag sedan kunde fördjupa mig i höstens katalog på internet kliade det i köpfingrarna, men det får vänta tills framtiden! Så länge kan man ju drömma.

Alla bilder är lånade från Norrgavels hemsida

En reaktion på ”Alldeles ny-gammal ekodesign: Norrgavel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s