Ekologiskt typsnitt, Ecofont

Det kanske inte är något nytt, inte för mig i alla fall då jag läste om det i någon tidning för några år sedan, men ett nytt typsnitt finns som sägs vara ekologiskt. Nu kanske ni tänker att det ju ändå är datorn som drar energi och innehåller massor av metallkomponenter och annat mysigt. Men allt vi skriver ut då? Det är mycket prat om pappret, att det ska vara från FSC-certifierade skogsbolag, det ska inte vara klorblekt och innehålla andra gifter. Ett ytterligare plus är ju förstås att pappret återvinns. Och det har i flera år pratats om det papperslösa samhället, men datorer och läsplattor till trots så ökar ju snarare vårt pappersanvändande.

Ecofont, som typsnittet heter, slår istället ett slag för bläcket. Deras typsnitt består av bokstäver som inte är helt svarta rakt igenom utan med en slags perforering. På så sätt används inte lika mycket bläck när vi printar alla våra mail, labbrapporter eller uppsatser. Visst, det kanske inte är så snyggt när det handlar om punkt 32 men vid vanlig text, punkt 11, så sägs det minska bläckanvändandet utan att påverka läsbarheten.

Det finns för gratis nedladdning på:
http://www.ecofont.com/en/products/green/font/download-the-ink-saving-font.html

Så vad tror ni? Bidrar det till miljövänligare utskrifter? Är det ens snyggt?

En reaktion på ”Ekologiskt typsnitt, Ecofont

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s