Naturskyddsföreningens uppföljning av jätteräkorna på Ica, och köttfärs

I oktober, under gröna veckan, genomförde Naturskyddsföreningen en undersökning av förekomsten av jätteräkor i matbutiker. I lördags stod det i Dagens Nyheter att Ica är riktigt dålig på att hålla sina överenskommelser, i 40 % av butikerna följs inte rekommendationen att inte sälja jätteräkor.

De var även sämst på att inte ha rödlistad fisk i sin fiskdisk, illa!

http://www.dn.se/ekonomi/ica-miljosamst-i-fiskdisken-1.1228725
http://kirschbeeren.blogspot.com/2010/10/snalla-ica-sluta-salj-jatterakor.html

Något positivt att väga upp alla dessa tråkiga nyheter är att, av mig ombloggade, Ica Signalen i Linköping har beslutat att ta in ekologiskt kött i sitt sortiment. Jag har varit på dem några gånger och klagat på att de inte har det, inte ens köttfärs som nu verkar bli allt vanligare. Till svar fick jag då att de inte tyckte de hade plats(!) och att de var osäkra på att det fanns efterfrågan. Åt platsfrågan fnös jag bara, de har kanske den största köttdisken, näst efter en slaktare. Men nu har de kommit på andra tankar, bra! Dock skyltar de fortfarande stort med jätteräkor, morr…

Eko-köttfärs har man kunnat köpa på Hemköp ganska länge iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s